Cartofi a la Provenzal

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 2 cepe mari
  • 2 rosii mari
  • 8 linguri de branza rasa(eu am folosit cascaval ras)
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Primul lucru care trebuie facut este sa punem cuptorul la incins la 150 grade.
Cartofii se taie in rondele subtiri si se pun la fiert in apa clocotita si putin sarata timp de 3 minute.Se scurg.
Ceapa se taie rondele si se caleste.Se ia de pe foc inainte sa capete culoare.
Intr-un vas yena se intinde un sfert din cantitatea de ceapa,se pune un strat de rosii taiate rondele fine si sare.
Apoi se intind cartofii peste rosii,inca un strat de ceapa si branza rasa.Se pune alt strat de rosii,restul de ceapa si se stropeste cu putin ulei.Se da la cuptor pentru aprox.30 minute.
Se pot pune si straturi de masline negre tocate.Ii da un gust aparte.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu capsuni

N-am introducere, ca nu am si gata.....

Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj