Cannelloni cu spanac si ricotta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g paste cannelloni(mi-au mai ramas 6 bucati neumplute)
  • 2 cepe
  • usturoi 3-4 catei
  • 255g branza ricotta
  • 300 spanac
  • 80gr parmezan(de data aceasta am folosit cascaval)
  • 2 oua
  • Pentru sos:
  • 250 ml apa cu vegeta
  • 700 ml rosii bulion
  • 1 lingura zahar
  • oregano
  • vegeta ,boia

Mod de preparare

Ceapa si usturoiul se taie marunt,se calesc in putina apa si ulei pana devin sticloase.Spanacul se taie marunt si se adauga amestecului de ceapa,se toarna putina apa si se caleste-fierbe impreuna.Se lasa la racit ,apoi se adauga ricotta(se poate inlocui si cu alt tip de branza;eu am amestecat urda cu cascaval)si cele 2 oua,se condimenteaza dupa gust cu sare ,piper.Cu acest amestec umplem pastele(eu am facut-o cu o lingurita mica si ingusta,sau se poate pune amestecul intr-o punga si se taie un colt)Se aseaza intr-o forma yena(eu am pregatit doar 11 bucati,restul le-am congelat intr-o cutie)
Deasupra se pune sosul, cat sa le acopere.Se da totul la cuptor,la foc potrivit pentru 40 minute.Se presara parmezanul si se mai lasa 10 min.la cuptor.Sunt foarte bune aceste paste.


Se servesc calde.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Stiuca pe pat de legume

O reteta perfecta pentru cina. O reteta sanatoasa, rapida si gustoasa. Stiuca este un peste rapitor foarte lacom de apa...

Stiuca pe pat de legume
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj