Bob Verde cu Sos de Lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g seminte de bob (verzi, neuscate)
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -1 patrunjel
  • -2 galbenusuri
  • -2 linguri zeama de lamaie
  • -2 linguri ulei
  • -1-2 linguri faina
  • -sare
  • -piper
  • -patrunjel si marar verde, tocate marunt

Mod de preparare

Intr-un vas cu 2 l de apa se fierb:bobul, ceapa intreaga, morcovul si patrunjelul, pana cand semintele de bob se inmoaie, fara sa crape.

Separat in uleiul incins se rumeneste faina si se stinge cu putina zeama in care au fiert legumele.

Se adauga sucul de lamaie, sarea, piperul si bobul fiert si se mai tin pe foc, acoperite cu capac 10-15 min.

Separat se bat bine galbenusurile si se adauga in mancare lasand sa clocoteasca de cateva ori.

Inainte de a servi se presara cu patrunjel si marar.
Se serveste calda.
Bobul este considerat printre cele mai vechi legume cultivate, fiind apreciat pentru valoarea sa alimentara.
Are un continut bogat de proteine si un continut apreciabil de vitamine A, B, C, etc.
De la bob se consuma aproape tot:
-pastaile verzi, tinere, inainte de a ajunge la maturitate;
-frunzele foarte tinere;
-boabele verzi(seamana cu mazarea, dar bobul este de 2-5 ori mai mare);
-boabele uscate

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Tare buna a iesit,am facut dupa reteta Cameliei!Multumesc http://www.bucataras.ro/retete/supa-crema-de-legume-79744.html

Supa crema de legume
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj