Arpacas `risotto` cu Dovleac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt 4-5 portii
  • 40 g unt (80-82%)
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 catel mare de usturoi razalit
  • cateva ace de rozmarin taiate marunt sau 1/2 lingurita uscat
  • 125 ml vin alb
  • 1 cana/210 g arpacas curatit de impuritati
  • 1 25 l apa + 1 1/2 cub de pui/legume organic sau 1 25 l supa de pui/legume
  • 1 praf de nucsoara
  • 500 g puree dovleac copt dulce (bostan)
  • 3 linguri Parmigiano Reggiano razalit + extra pentru garnisire
  • sare
  • piper si cayenne

Mod de preparare

Aduceti apa si cubul/supa la fierbere apoi lasati deoparte. Intr-un tigaie adanca sau cratita de aluminiu topiti untul si adaugati ceapa. Caliti la foc mic pana cand s-a muiat, aproximativ 5 minute. Puneti arpacasul, usturoiul, rozmarinul si caliti 1 minut.

Urmeaza vinul alb si amestecati cu spatula pana cand este absorbit dupa care incepeti sa adaugati un polonic de supa amestecand continuu la foc mic. Cand acesta a fost absorbit mai puneti lichid. Continuati procesul pana cand arpacasul este fiert si mai aveti un polonic din supa.

Acesta procedeu poate dura pana la 30-40 de minute. Adaugati puree-ul de dovleac, restul de lichid si incorporati bine. Cand dovleacul s-a incalzit puneti parmezanul si asezonati dupa gust.

* Este important sa nu lasati arpacasul sa fiarba fara sa fie miscat mai mult de 10 secunde. Acesta se va lasa pe fund, sosul va fi deasupra si se va face terci. De asemenea focul sa nu fie tare, pe un ochi mare dar la minim e de ajuns.
Serviti imediat cu putin parmezan razalit deasupra.

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu spanac salbatic

Aici se numesc orapi...pe google am gasit ca la noi in tara se numeste spanac salbatic ... o planta pur si simplu delicioasa...

Placinta cu spanac salbatic
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.