Anghinare Gratinata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 buc anghinare
  • 3 felii de paine feliata (sau paine mai veche)
  • 1 catel de usturoi (sau 1 lingurita praf)
  • 3-4 fileturi de hamsii
  • patrunjel proaspat tocat
  • lamaie - de stors in apa, unde lasam sa stea anghinarea
  • sare
  • lapte, pentru inmuiat painea
  • 4 linguri ulei masline sau floarea-soarelui
  • supa de zarzavat (din cuburi)

Mod de preparare

Curatam anghinarea, de foile externe, cam doua-trei straturi ... cele mai tari si groase. Intre timp, cum curatam, o punem in apa cu lamaie. Dupa ce am curatat foile externe, scobim cu un cutit si dedesubt in centru. Intre timp, lasam anghinarea, sa stea in apa cu lamaie (asa nu se inegreste) si preparam umplutura. Punem la inmuiat in lapte, painea feliata, o stoarcem bine…adaugam, usturoiul si patrunjelul tocat, hamsiile tocate si ele marunt. Adaugam putina sare si amestecam bine.

Luam anghinarea, deschidem, rasfiram foile si umplem cu o furculita, impingand intre foi compozitia de paine, apoi strangem putin, inchidem. Punem intr-un vas supa de zarzavat, apoi anghinarea; supa trebuie sa acopere cam un sfert din anghinare. Stropim fiecare bucata cu ulei, punem in cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 minute. Dupa aceea, alte 5-10 minute la grill.

Se serveste cu sosul ramas.

Se poate manca, impreuna cu branza sau asa simpli.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE

O altă prăjitură minunată din caietul de rețete al mamei, prăjitura cu foi fragede, umplută cu orice cremă doriți....

FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj