Sarmalute cu praz in dovleac

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg orez
  • - 500 ml ulei Unisol
  • - 3 kg carne tocata
  • - 2 kg praz
  • - 600 gr pasta de tomate cu concentratie de 24%
  • - sare dupa gust
  • - 1 lingurita de piper macinat
  • - 4 oua
  • - 500 gr bacon
  • - frunze de vita de vie
  • - frunze de podbal
  • - 2-3 ardei iuti
  • - 1 dovleac
  • - 1 morcov.

Mod de preparare

Se curata prazul si se pune la sotat, se adauga morcovul tocat si se lasa sa se patrunda usor, oprim focul si turnam intr-un vas in care am pus carnea tocata, amestecam usor si lasam sa se intrepatrunda gusturile.
Frunzele de sarmale sunt puse din vara in sticle de plastic, scoase mai apoi si clatite cu apa calduta.
Se clateste usor orezul, se adauga peste el apa, cat cuprinde si il lasam pe foc mic sa absoarba toata apa, apoi turnam orezul peste carne, amestecand usor. Adaugam ouale, pasta de tomate, piperul macinat, sare dupa gust, amestecam usor si lasam cateva minute sa se amestece gusturile si savoarea sa se imprastie in toata compozitia.
Se spala dovleacul si se taie o bucatica din el, sa fie asa ca un capac, scobim dovleacul usor, scoatem semintele si lasam miez cam de 1 cm.
Luam apoi compozitie cu o lingura, punem pe frunza si rulam usor, dupa rulare, indesam marginile frunzelor in interior si gata sarmaluta pe care o asezam in dovleac. Cand se umple dovleacul cu sarmalute , tocam bacon si presam deasupra, mai adaugam cativa ardei iuti, apa cat cuprinde si dam dovleacul la cuptor. Cand apa scade si baconul s-a rumenit, este semn ca sarmalutele sunt gata. Oprim focul si putem savura sarmalute absolut delicioase. Sa aveti pofta dragilor!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Sara & Miki.

Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj