Cotlet de Porc la Cuptor cu Cartofi Gratinati

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4 buc cotlet de porc dezosat
  • - 4- 6 cartofi mari
  • - 4 linguri ulei sau untura
  • - 2 linguri faina
  • - 2 linguri pesmet
  • - 1 cana lapte
  • - 1 ou
  • - 2- 4 linguri smantana
  • - 50- 100 g cascaval ras
  • - sare
  • - piper
  • - nucsoara pudra, optional

Mod de preparare

Puneti la fiert cartofii in coaja, in apa sarata. Scurgeti, lasati la racit, curatati de coaja si feliati rondele. Presarati feliile de cotlet cu sare si piper.

Dati-le la cuptor intr-o tava, unsa cu 2 linguri ulei diluat cu 3 linguri apa, la foc potrivit, intorcandu-le, pana sunt facute si frumos rumenite. Scoateti-le din tava si pastrati-le la cald.

Intre timp, dizolvati faina in 2 linguri de lapte rece si caliti-o putin in restul de ulei incins. Stingeti cu laptele ramas si fierbeti la foc mic 15 min, amestecand continuu, cu o spatula de lemn.

Lasati la racit si inglobati apoi galbenusul, cartofii fierti si feliati, sarea, piperul si nucsoara necesara.

Tapetati cu pesmet tava in care s-au inabusit cotletele, turnati amestecul cu cartofi, apoi repartizati deasupra, uniform, smantana si cascavalul ras.

Dati la cuptor, la foc potrivit, 30 min, sa se gratineze.

Portionati si serviti cat este cald alaturi de feliile de cotlet.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti cu ciocolata alba si stafide

Ei...acum am vazut ca nu v-am aratat reteta asta :) Era facuta pentru Mos Craciun, dar nu-i nimic, biscuitii astia sunt buni...

Biscuiti cu ciocolata alba si stafide
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.