Chisca Moldoveneasca

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10-15 metri de mate porc in sare (cumparate de la supermarket)
  • un ficat de porc
  • 2 rinichi
  • 1/2 carne porc
  • 1,5 slanina de porc
  • 5 cepe
  • O cana de orez
  • 2 cani de crupe ( faina de porumb macinata gros)
  • sare

Mod de preparare

Pentru inceput, spalam matele bine in cateva ape si le lasam in apa rece pana la umplerea lor.
Ficatul si rinichii ii fierbem in apa cu sare, cat sa poata intra furculita in ei, apoi ii dam prin masina de tocat.
Slanina o dam si pe ea prin masina de tocat si o punem la topit intr-o tigaie; dupa ce s-a topit aproape in totalitate, punem ceapa taiata bucati mai mari cu putina sare si lasam sa se caleasca, iar cand ceapa s-a inmuiat, stingem focul si dam la racit.
Carnea de porc o taiem cubulete cat mai mici.
Orezul il punem la fiert cat sa se umple putin, nu foarte tare, cca 5 min.
Crupea o spalam bine in cateva ape si apoi scursa.
Intr-un lighean incapator, am pus maruntaiele date la masina de tocat, carnea taiata cubulete, orezul scurs de apa si racit, crupea spalata si scursa, compozitia de ceapa cu slanina topita care trebuie si acestea sa fie racite, potrivim de sare si amestecam bine pana omogenizam totul.
Incepem umplerea matelor, eu am folosit masina de tocat, dar fara sita si cutit, am avut un tub special de facut carnati.
Carnatii ii facem mai moi, nu ii umplem tare, deoarece ei la fierbere se umfla, iar la capete ii legam cu ata.
Intr-o oala mare, punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba, punem carnatii si ii lasam cca. 45-50 minute. Eu am fiert 2 turi deoarece oala mea era mai ingusta si nu au incaput toti.
Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca, iar ca sa ii serviti, se prajesc pe gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei.
Daca va mai raman carnati, ii puneti in pungute si dati la congelator.

Tipsuri: Daca totusi ati umplut carnatii mai tare, ii puneti intepa cu un ac.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.