Carnati de casa

Portii
20
Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aprox 6 kg carne tocata;
  • 5 capatani de usturoi;
  • 2-3 pahare apa calda;
  • 6 lingurite sare (1 lingurita/kg);
  • Cimbru, piper negru macinat dupa gust;
  • mate.

Mod de preparare

Se tin matele cateva ore in apa cu otet si se clatesc de cateva ori cu apa calduta.
Carnea tocata se amesteca impreuna cu celelalte condimente si ingrediente, apoi se umplu matele cu carne cu ajutorul masinii de tocat la care am montat palnia pentru carnati.
Se prajesc in uleiul incins, dar trebuie tinut cont sa intepam carnatii (ca sa iasa apa din ei si sa nu plesneasca).

Se pot servi alaturi de amestec de legume fiert cu putina apa, sare si o lingura de unt.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/12/carnati-de-casa-2016.html

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...