Saram si piperam aripile, apoi le lasam la frigider circa o jumatate de ora. Batem ouale, adaugam faina, un praf de sare, cimbru si amestecam bine. Desfacem compozitia cu bere pe care o adaugam treptat,pana obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite. Trecem aripioarele prin aluat si le prajim in ulei fierbinte,iar cand sunt gata,le scoatem pe un servet de hartie. Pentru sosul picant de rosii:dam pe razatoarea cu ochiuri mari rosiile iar ceapa o tocam marunt. Punem ceapa la calit ceapa in ulei si o lasam pana devine sticloasa,adaugam apoi rosiile si le calim pana cand sosul incepe sa scada.Adaugam cimbru, sare, chili sau piper proaspat macinat si lasam sa mai dea in cateva clocote. Daca vrem un sos mai fin, il trecem la final printr-o sita sau il punem in blender. Servim aripioarele calde cu sosul picant de rosii.
Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...
Zacusca de macrouMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti