Mancare de vinete cu legume si verdeata – gust de vara intr-un bol

Mancarea de vinete cu legume este o reteta usoara, aromata si sanatoasa, potrivita atat ca fel principal vegetarian, cat si ca garnitura. Cu rosii dulci, vinete fragede si patrunjel proaspat, fiecare portie aduce gustul verii in farfurie.

Ingrediente

  • 2-3 vinete mari
  • 2 cepe rosii sau albe
  • 3 rosii bine coapte
  • 2 ardei verzi sau capia
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • optional: un praf de turmeric sau boia pentru un plus de culoare

Mod de preparare

Exista retete care iti aduc aminte de zilele de vara petrecute la bunici, cand mirosea in toata curtea a legume coapte si verdeata proaspata. Mancarea aceasta de vinete e una dintre ele. E simpla, dar plina de savoare, cu ingrediente care se completeaza frumos si care iti lasa impresia ca toata gradina s-a adunat intr-o singura farfurie.

Haide sa te invat cum sa pregatesti aceasta mancare de vinete cu legume si verdeata:
Taie vinetele cubulete, presara putina sare si lasa-le la scurs 15-20 minute, apoi clateste si sterge cu un prosop. Astfel scapi de gustul amar. Intr-o tigaie adanca sau un tuci, incinge ulei de masline si adauga ceapa taiata felii subtiri. Cand devine aurie, pune ardeiul si usturoiul. Pune cuburile de vinete si amesteca usor. Lasa-le sa se inmoaie si sa prinda o culoare frumoasa. Taie rosiile cubulete si adauga-le peste legume. Lasa mancarea sa fiarba la foc mic pana scade sosul si legumele se patrund bine. Condimenteaza cu sare, piper si, daca vrei, putin turmeric sau boia. La final, presara patrunjel verde din belsug.

Aceasta mancare de vinete merge perfect cu o paine calda de casa, dar si ca garnitura langa carne sau peste. Eu o prefer simpla, intr-un bol de lemn, cu mult patrunjel si cateva felii de ardei iute pentru un plus de foc.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...