Sos (dip) de Usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 mar
  • - 1 catel de usturoi
  • - 2 linguri maioneza
  • - 1 lingura smintina acra
  • - 1 lingura ulei de masline
  • - sare, piper

Mod de preparare

Acest sos (dip) se potriveste de minune la peste, dar si la carne la gratar!

Se curate marul de coaja si cotor si se rade pe razatoarea mare dupa care se stoarce de zeama in exces. Catelul de usturoi se rade pe razatoarea mica sau se stoarce cu presa pentru usturoi. Se pune marul astfel ras si stors intr-o farfurie adinca impreuna cu usturoiul si se amesteca usor cu o furculita impreuna cu celelalte ingrediente. Se gusta si daca mai este nevoie se presara putina sare sau piper dupa gust. Acest sos (dip) este bun si simplu, pe paine prajita!

Eu am pregatit cantitatea doar pentru o persoana, dar se pot dubla sau tripla cantitatile dupa dorinta.

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...