Rulada Cu Crutoane

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 8 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 400 gr cartofi copti in coaja
  • 3-4 felii de paine
  • unt pt prajit crutoanele
  • 1 lingurita nuca macinata
  • 1 lingurita sare
  • verdeata (patrunjel, rozmarin)
  • 100 gr costita
  • 2 carnati picanti
  • 1-2 linguri ulei

Mod de preparare

Se amesteca cortofii copti (dati prin razatoare) cu galbenusurile amestecate in prealabil cu untul caldut si cu faina. Se adauga verdeata, nuca, sarea amestecand pana ce se omogenizeaza. (eu le-am pus pe toate in blender)

Se taie feliile de paine in cuburi si se rumenesc in unt intr-o tigaie incinsa. Se scot apoi pe o farfurie si se lasa la racit.

Compozitia obtinuta din cartofi, unt, faina si verdeata se intinde cu ajutorul sucitorului intr-o foaie mai groasa. Se pun crutoanele in mijlocul foii, apoi se ruleaza usor, prinzandu-se bine la capete. Galusca obtinuta se pune la fiert intr-un vas cu gratar, in apa sarata, 30-35 min

Se scoate galusca si se lasa la racit pe un platou. Costita si carnatii se pun la prajit in putin ulei.

Se taie galusca in felii si se serveste impreuna cu carnaciorii si cu costita.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa