Rosii Gratinate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 rosii destul de coapte si marime potrivita
  • o legatura mica patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 20 gr parmigiano / parmezan ras
  • circa 18 linguri pesmet
  • ulei de masline extravergin
  • sare
  • ALTA VARIANTA:
  • usturoi
  • patrunjel
  • capere tocate
  • cateva fileturi de hamsii maruntite (ansoa)
  • pesmet

Mod de preparare

Spalam rosiile, le taiem cam un sfert (unde este codita), le golim de seminte si le saram putin. Tocam marunt usturoiul si patrunjelul, il amestecam cu pesmetul, branza rasa si putina sare. Umplem rosiile cu pesmetul preparat, le punem intr-o tava, le stropim cu ulei de masline deasupra. Le bagam in cuptorul incalzit, la circa 220 grade C, timp 20-30 minute, pana cand devin aurii deasupra.

Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune si a doua zi, conservate in frigider.

Se servesc caldute sau reci. Sunt foarte bune si a doua zi, conservate in frigider.

Sunt considerate garnitura dar se pot manca si ca fel unic.

Nota:
Se pot face la fel si dovleceii, vinetele (taiate in doua daca nu sunt prea groase ), ceapa, ardeii grasi, tulpina de telina verde. . dar putin oparite in apa cu sare sau inabusite putin in cuptor.
Dovleceii, vinetele, ceapa, se scobesc putin si cu miezul lor, amestecam pesmetul + ingredientele de mai sus, dupa care le umplem si le dam la cuptor sa se gratineze.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Varza dulce cu carnati si carne de porc la slow cooker Crock-Pot

Buna mancare face slow cooker Crock-Pot! Sunt tare multumita de el!

Varza dulce cu carnati si carne de porc la slow cooker Crock-Pot
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj