Piure de Urzici

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g urzici (eu am avut urzici oparite si congelate)
  • - ulei de masline
  • - 3 catei de usturoi
  • - delikat
  • - marar (eu am folosit uscat)
  • - patrunjel (eu am fol patrunjel uscat)
  • - o lingura amidon
  • - doua linguri de smantana lichida (preferential)

Mod de preparare

Urzicile le-am lasat la decongelat, apoi le-am bagat la robot si le-am maruntit.
Intr-o craticioara se pune putin ulei de masline, se lasa la incins apoi se adauga urzicile mixate amestecam timp de doua minute, adaugam apoi condimentele si verdeata si apa cat sa acopere urzicile. Acoperim vasul si lasam sa fiarba 5-7 minute maxim.

Intr-un castron amestecam amidonul cu putina apa si apoi il rasturnam peste urzici. . . amestecam pana se ingroasa (cam 5 minute).
Dam vasul cu piureul de urzici deoparte si adaugam usturoiul tocat marunt si preferential puteti pune si smantana lichida.

Pofta buna!
Se serveste cu mamaliga sau cu pui la cuptor in cazul meu.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.