Piure de Cartofi à la Gordon Ramsay

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5 kg cartofi
  • -200 ml smantana pentru gatit
  • -100 ml lapte
  • -100 g unt moale, taiat bucatele
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele / 1 praz, tocat marunt, dupa preferinta
  • -sare

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja si taiati-i in bucatele potrivite.

Turnati apa rece cat sa-i acopere si lasati 1 ora in asteptare.

Scurgeti si puneti la foc in alta apa rece, adaugati sare si fierbeti pana se inmoaie.

Scurgeti si pasati cat sunt fierbinti.

Repuneti pe foc mic, impreuna cu laptele, smantana si untul, amestecand continuu pana ce piureul este bine incins, toate ingredientele sunt omogenizate si devin o crema spumoasa.

Potriviti de sare, luati de pe foc si inglobati ceapa verde / prazul (doar in ultimul moment inainte de servire).

Serviti imediat, cat este cald, ca garnitura.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...