Piure de cartofi cu usturoi si lamaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5 kg cartofi ,taiati cubulete
  • -4 linguri unt(margarina)
  • -1/2 lingurita sare
  • -1 cana lapte fierbinte(aprox250 ml)
  • -5-8 catei de usturoi,pisati
  • -1 lingurita coaja rasa de lamiae
  • -2 lingurite patrunjel verde,tocat fin(eu am pus marar)
  • Multa lume spune ca piureul de cartofi este o garnitura comuna !
  • Gustati acest piure si va veti convinge ca nu este chiar asa !

Mod de preparare

Umpleti o craticioara cu suficienta apa, putin sarata, cat sa acopere cartofii si fierbeti la foc mic,pana cand acestia se pot zdrobi cu furculita.
Scurgeti –i de apa.
Intre timp,pisati usturoiul si puneti-l impreuna cu untul si ½ lingurita sare,intr-o craticioara,pe foc,amestecand,2-3 min.,pana cand untul se topeste,apoi puneti-l deoparte.
Zdrobiti cartofii cu telul sau folositi mixerul,apoi adaugati putin cate putin din laptele fierbinte,amestecand continuu,pana cand nu mai existe cocoloase si ati obtinut un piure de cartofi de consistenta dorita.
Dupa prepararea piureului,se adauga pasta de usturoi si unt topit,omogenizand bine.
La sfarsit incorporati patrunjelul tocat si coaja rasa da lamiae.
Se serveste cald.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.