Piure de Cartofi cu Cascaval, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -4- 6 cartofi mari
  • -200- 250 g mozzarella sau alt cascaval
  • -1 lingurita chimen pudra
  • -oregano, dupa gust, optional
  • -sare
  • -piper
  • -paprika dulce sau iute, dupa gust
  • -ulei de masline, dupa gust
  • -lapte, optional
  • -felii rotunde de rosii, optional
  • -unt

Mod de preparare

Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete la aburi sau pe foc in apa sarata.
Pasati-i bine, adaugati chimen, sare, piper, paprika, ulei de masline, oregano (optional) si omogenizati. Adaugati putin lapte cald, functie de consistenta obtinuta.

Turnati piureul intr-un vas termorezistent uns cu unt si nivelati. Distribuiti uniform cubulete de mozzarella (cascaval), adanciti-le in piure prin apasare si apoi, puneti din loc in loc, bucatele de unt. Decorati cu felii de rosii, optional.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se topeste mozzarella (cascavalul) si partea superioara prinde o crusta usor rumenita.
Serviti cat este cald, fie ca garnitura, fie simplu, alaturi de o salata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu sos de rosii si chiftelute

Carne de pui ramasa prin frigider si pe care nu mai stiam cum sa o finalizez....

Spaghete cu sos de rosii si chiftelute
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj