Piure de Cartofi (Altfel)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1,5 kg cartofi fainosi
  • -150 g unt gras, minim 80 % grasime
  • -lapte gras si / sau smantana
  • -2 linguri ulei
  • - sare
  • -1 lingurita otet de mere, bio

Mod de preparare

Puneti la fiert, in lapte sarat (sau ½ lapte + ½ apa ori apa) si 2 linguri de ulei, cartofii curatati si taiati cubulete, la foc mediu, pentru aproximativ 20-30 min, pana cand se pot sfarama cu furculita. Ca sa capete un gust foarte bun, fierbeti cartofii in lapte!

Scurgeti, dar pastrati din lichid; adaugati untul bucatele si zdrobiti cartofii folosind pasatorul manual.
Puneti treptat din laptele cald oprit si / sau smantana, omogenizati de fiecare data, pana obtineti consistenta dorita.

Condimentati cu sare, dupa gust, adaugati otetul de mere bio si bateti bine amestecul pana devine spumos.

Serviti cat este cald, ca garnitura.
Ideal ar fi sa il serviti imediat dupa preparare deoarece reancalzit nu mai este la fel de bun.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Muffins cu visine

Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...

Muffins cu visine
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti