Paine de Malai (Classic Corn Bread)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri de unt + ceva in plus pentru uns forma
  • 200 gr faina de malai
  • 180-190 gr faina alba
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare (sau ceva mai mult daca va place mai sarat)
  • 2 oua
  • 400 ml lapte batut (sau iaurt amestecat cu lapte dulce ca sa iasa cantitatea de 400 ml)

Mod de preparare

Se unge o forma de porumbi (daca aveti) cu unt si se pune la cuptorul infierbantat la foc mare. Pana se infierbanta forma se prepara malaiul... daca nu aveti forma de porumbi atunci este buna o tava normala de copt, format patrat (9x9 inch sau 22x22 cm).

Se amesteca toate ingredientele solide intre ele, se face un gol la mijloc si se pune deoparte. Se iau apoi ouale se bat se adauga laptele batut si untul topit. Se amesteca cele doua componente intre ele ca sa se formeze o compoitie umeda.

Se amesteca usor si nu mult... amestecul indelungat face ca painea sa nu fie pufoasa, ea ramana batucita si grea. Se scoate tava de la cuptor, se sterge putin cu un servetel absorbant, se unge din nou cu unt (lucrati cu manusi de bucatarie ca sa nu va ardeti la degete) si apoi se toarna compozitia de paine in formele de porumbi sau in tava de copt.

Cuptorul este lasat la temperatura foarte mare( 425F sau 220C)
Se coace aprox. 20-25 de minute daca este pus in tava sau 15-20 de minute daca este pus in formele de porumbi. Se incearca cu scobitoarea daca este copt (culoarea este usor aurie) se scoate din tava prin rasturnare, se taie bucati patrate sau felii... se consuma reci, langa sarmale sau caldute, simple, cu unt deasupra. Uneori cand eram copil, mai imi punea bunica peste unt si niste gem sau fara unt si doar cu magiun de prune.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Coaste de vitel in sos de rosii

V-am adus un pranz perfect de duminica si zic duminica pentru ca in cursul saptamanaii eu nu prea am timp sa gatesc mai ales...

Coaste de vitel in sos de rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj