Paine de Malai (Classic Corn Bread)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri de unt + ceva in plus pentru uns forma
  • 200 gr faina de malai
  • 180-190 gr faina alba
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare (sau ceva mai mult daca va place mai sarat)
  • 2 oua
  • 400 ml lapte batut (sau iaurt amestecat cu lapte dulce ca sa iasa cantitatea de 400 ml)

Mod de preparare

Se unge o forma de porumbi (daca aveti) cu unt si se pune la cuptorul infierbantat la foc mare. Pana se infierbanta forma se prepara malaiul... daca nu aveti forma de porumbi atunci este buna o tava normala de copt, format patrat (9x9 inch sau 22x22 cm).

Se amesteca toate ingredientele solide intre ele, se face un gol la mijloc si se pune deoparte. Se iau apoi ouale se bat se adauga laptele batut si untul topit. Se amesteca cele doua componente intre ele ca sa se formeze o compoitie umeda.

Se amesteca usor si nu mult... amestecul indelungat face ca painea sa nu fie pufoasa, ea ramana batucita si grea. Se scoate tava de la cuptor, se sterge putin cu un servetel absorbant, se unge din nou cu unt (lucrati cu manusi de bucatarie ca sa nu va ardeti la degete) si apoi se toarna compozitia de paine in formele de porumbi sau in tava de copt.

Cuptorul este lasat la temperatura foarte mare( 425F sau 220C)
Se coace aprox. 20-25 de minute daca este pus in tava sau 15-20 de minute daca este pus in formele de porumbi. Se incearca cu scobitoarea daca este copt (culoarea este usor aurie) se scoate din tava prin rasturnare, se taie bucati patrate sau felii... se consuma reci, langa sarmale sau caldute, simple, cu unt deasupra. Uneori cand eram copil, mai imi punea bunica peste unt si niste gem sau fara unt si doar cu magiun de prune.

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi taranesti cu carnati afumati

O mancare gustoasa special pentru cei ce sunt in criza de timp. 

Cartofi taranesti cu carnati afumati
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata