Mancare de Castraveti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg castraveti
  • 1 ceapa mare
  • 1 pahar de orez
  • 1 lingura de concentrat de tomate
  • 50 gr cascaval ( sau branza topita)
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Cureti si tai ceapa pe care o calesti in ulei, adaugi concentratul de tomate apoi castravetii taiati rondele si curatati de coaja. Ii lasi la foc mic pana cand castravetii se rup daca bagi furculita in ei.

Potrivesti de sare si piper. Intre timp fierbi orezul in apa cu delikat si apoi il adaugi in amestecul de ceapa, castraveti si concentrat de tomate. Daca e nevoie mai adaugati apa, puneti si cascavalul razuit (eu am pus branza topita ).

Ungi un vas cu unt si torni amestecul de castraveti si orez, il dai la cuptor pt 10 min.
Serviti simplu sau cu friptura.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...