Mancare de Castraveti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg castraveti
  • 1 ceapa mare
  • 1 pahar de orez
  • 1 lingura de concentrat de tomate
  • 50 gr cascaval ( sau branza topita)
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Cureti si tai ceapa pe care o calesti in ulei, adaugi concentratul de tomate apoi castravetii taiati rondele si curatati de coaja. Ii lasi la foc mic pana cand castravetii se rup daca bagi furculita in ei.

Potrivesti de sare si piper. Intre timp fierbi orezul in apa cu delikat si apoi il adaugi in amestecul de ceapa, castraveti si concentrat de tomate. Daca e nevoie mai adaugati apa, puneti si cascavalul razuit (eu am pus branza topita ).

Ungi un vas cu unt si torni amestecul de castraveti si orez, il dai la cuptor pt 10 min.
Serviti simplu sau cu friptura.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.