Puneti faina de malai si sarea intr-un vas termorezistent / bol de sticla, cu capac.
Turnati apa, amestecati si dati la cuptorul cu microunde pentru 2 min, la putere 700 watt.
Scoateti vasul, puneti untul taiat bucatele si amestecati putin pentru a se coace uniform (nu trebuie sa amestecati pana se topeste untul). Dati din nou la microunde pentru inca 2 min (700 watt).
Repetati operatiunile: scoateti vasul, amestecati si dati inca 2 min.
Scoateti iar, amestecati bine si puneti inca 30 sec la mo.
Luati vasul din cuptorul cu microunde, omogenizati bine pana ce observati ca mamaliga se desprinde de peretii vasului. Lasati in vas inca 2- 3 min, apoi rasturnati mamaliga pe un platou.
Serviti mamaliga cat este calda sau conform cu reteta pentru care ati pregatit-o.
* Puteti pregati orice cantitate de mamaliga pastrand proportia: faina de malai / apa de 1 / aproape 4, iar acestea sa nu ocupe mai mult de ¾ din capacitatea vasului folosit.
* Daca doriti o mamaliga cu o consistenta mai solida, tineti mai mult timp vasul la microunde.
* Mamaliga obtinuta la microunde este fara cocoloase si se pregateste repede si cu un minim efort.
Pentru acest tort m-am inspirat de la Simona Callas, doar am facut unele modificari, am folosit mousse de ciocolata neagra in...
Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolataMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti