Mamaliga Rapida, la Microunde

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2- 3 portii
  • -150 g faina de malai grisata
  • -580- 600 ml apa / lapte
  • -1 praf de sare
  • -cca 50- 75 g unt

Mod de preparare

Puneti faina de malai si sarea intr-un vas termorezistent / bol de sticla, cu capac.

Turnati apa, amestecati si dati la cuptorul cu microunde pentru 2 min, la putere 700 watt.

Scoateti vasul, puneti untul taiat bucatele si amestecati putin pentru a se coace uniform (nu trebuie sa amestecati pana se topeste untul). Dati din nou la microunde pentru inca 2 min (700 watt).

Repetati operatiunile: scoateti vasul, amestecati si dati inca 2 min.

Scoateti iar, amestecati bine si puneti inca 30 sec la mo.

Luati vasul din cuptorul cu microunde, omogenizati bine pana ce observati ca mamaliga se desprinde de peretii vasului. Lasati in vas inca 2- 3 min, apoi rasturnati mamaliga pe un platou.

Serviti mamaliga cat este calda sau conform cu reteta pentru care ati pregatit-o.
* Puteti pregati orice cantitate de mamaliga pastrand proportia: faina de malai / apa de 1 / aproape 4, iar acestea sa nu ocupe mai mult de ¾ din capacitatea vasului folosit.
* Daca doriti o mamaliga cu o consistenta mai solida, tineti mai mult timp vasul la microunde.
* Mamaliga obtinuta la microunde este fara cocoloase si se pregateste repede si cu un minim efort.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu sparanghel

"picnicul bucatarasilor" Cat mai este sezonul sparanghelului va invit sa incercati o tarta delicioasa!

Tarta cu sparanghel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj