Mamaliga de Cartofi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g cartofi
  • -faina de porumb, grisata
  • -1 lingura de unt
  • -sare

Mod de preparare

Pasati cartofii taiati cubulete, cat sunt fierbinti si care au fost fierti in apa cu sare (ca pentru piure) si scursi.
Repuneti vasul pe foc mic, adaugati in ploaie cate putina faina de porumb, amestecand mereu cu un facalet, pana se ingroasa si devine vartoasa (pana nu se mai lipeste de facalet).

Sarati dupa gust. Inglobati untul in compozitia fierbinte, pentru fragezime si omogenizati bine.
Serviti cat este cald ca garnitura.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.