Gratin cu Varza de Bruxelles

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g varza de Bruxelles congelata (/ proaspata- fierbeti in apa cu sare pana este facuta)
  • -zeama de lamaie
  • -oregano uscat, dupa gust
  • -2 galbenusuri
  • -400 g smantana
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -cascaval, dupa gust
  • -unt si pesmet, pentru tapetat vasul termorezistent

Mod de preparare

Tapetati un vas termorezistent cu unt si pesmet si dati deoparte.

Puneti apa usor sarata la fiert, intr-un vas potrivit ca marime.
Adaugati varza de Bruxelles congelata in momentul cand apa clocoteste si lasati acoperit pe foc, circa 3 min sau pana ce varza este facuta si se poate strapunge usor cu dintii unei furculite.

Lasati la scurs intr-o strecuratoare si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a-si pastra frumos culoarea. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua. Repartizati varza de Bruxelles in vasul termorezistent, pe cat posibil intr-un singur strat si presarati oregano, dupa gust.

Separat, bateti bine galbenusurile cu smantana, sare si piper, dupa gust. Turnati uniform peste varza si presarati generos, cascaval ras. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 20- 25 min, la foc potrivit sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti cat este cald ca fel principal sau garnitura langa carne.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Sumegi

Stiu ca n-am postat de-o gramada de timp, dar am o scuza, am avut cuptorul defect. In al doilea rand, timpul nu-mi permite,...

Desert tort Sumegi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj