Gogosi din cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1/2 kg cartofi curatati, spalati si taiati cubulete
  • 1 cana de faina de sorg
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 cepe verzi tocate fin
  • 1 lingura de rozmarin proaspat
  • ulei vegetal pentru prajit
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper

Mod de preparare

Fierbeti cartofii. Pasati-i si adaugati faina, praful de copt, uleiul de masline, ceapa, rozmarinul, sarea si piperul. Amestecati bine.

Intindeti aluatul intr-o foaie de cam 1 cm grosime.

Decupati cercuri. Incingeti o lingura de ulei intr-o tigaie. Prajiti pe ambele parti cate 3 minute, sau pana cand capata o culoare usor maronie.

Intoarceti gogosile doar o singura data. Mai adaugati ulei cand este necesar.

Tineti-le in cuptor la caldura pana cand toate au fost prajite.

Pot fi folosite ca garnitura la orice tip de carne. Deasupra gogosilor se poate pune sos de capere. Mai pot fi mancate impreuna cu oua.


Valori nutritionale pentru o portie:
~204 calorii
~14 g grasimi
~2g proteine
~18 g carbohidrati
~0 mg colesterol
~200 mg sodium

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde

Sa aud eu comentarii ca de unde ceapa si usturoi verde acum... :P Ete ca reteta e mai expirata.. da` daca n-am timp domne`,...

Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj