Garnitura Rece de Varza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru garnitura de varza:
  • -750 g varza alba, taiata fideluta
  • -250 g varza rosie, taiata fideluta
  • -50 g stafide, spalate si scurse
  • -ulei
  • Pentru marinada:
  • -100 ml otet balsamic
  • -50 ml ulei de masline
  • -sare, zahar si chimen, dupa gust

Mod de preparare

Caliti in putin ulei ambele feluri de varza impreuna cu ½ din cantitatea de stafidele, doar pana ce se inmoaie. Dati deoparte si lasati la racit.

Intre timp pregatiti marinada amestecand foarte bine otetul balsamic cu sarea si zaharul pana ce acestea sunt topite, apoi omogenizati cu uleiul de masline si chimenul.

Turnati peste compozitia cu varza, adaugati si restul de stafide, amestecati si dati la frigider ca sa se marineze pentru cel putin 2 ore.

Serviti simpla.
Cand nu este in post serviti garnitura langa orice fel de preparate din carne.

Pere posate in vin

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Varza noua calita in tuci