Garnitura cu Legume si Curry

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g morcovi
  • -1 conopida (circa 700 g)
  • -1 lingura cu varf, unt
  • -1 lingura cu varf, faina
  • -250- 300 ml lapte
  • -1 lingurita rasa, curry
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele fine
  • -1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Puneti la fiert separat, pentru circa 15 min, in apa usor sarata, morcovii taiati rondele si conopida desfacuta bucatele sau pana ce legumele sunt facute. Scurgeti si pastrati o parte din apa in care au fiert morcovii.
Intre timp, caliti putin faina si curry in untul incins. Stingeti cu lapte si cu 100- 150 ml din apa oprita. Lasati pe foc mic, amestecand continuu, pana ce sosul incepe sa se ingroase putin.

Adaugati legumele fierte si scurse, ceapa si patrunjelul verde si lasati pe foc mic, fara sa fierbeti, amestecand usor, pana se incalzesc toate ingredientele.
Potriviti de sare si piper, dupa gust.

Serviti cat este calda. Este o garnitura potrivita langa orice fel de carne.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...