Garnitura cu Cartofi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -800 g cartofi
  • -400 g ceapa
  • -400 g morcovi
  • -ulei
  • -200- 250 g sunca afumata sau bacon
  • -lapte
  • -unt
  • -sare

Mod de preparare

Radeti pe razatoarea mare morcovul si tocati marunt ceapa. Puneti-le la prajit in putina grasime, amestecand mereu, circa 5 min, pana se inmoaie usor. Adaugati 1 pahar cu apa si lasati sa fiarba, aproximativ 20 min sau pana ce legumele sunt moi si apa evaporata, amestecand ocazional.

Adaugati cate putina apa, daca mai este nevoie. Dati deoparte si pastrati la cald.

Cartofii curatati si taiati cubulete puneti-i la fiert in apa sarata. Scurgeti-i si pregatiti din ei un piure cu unt si lapte cald.

Prajiti sunca (baconul ), intr-o tigaie, fara sa puneti grasime si adaugati la piureul pegatit. Inglobati amestecul cu morcovi si ceapa si omogenizati.

Potriviti de sare.

Serviti garnitura calda langa snitele sau carnati prajiti si o salata de sezon.

Cantitatile de ingrediente pot varia, dar pastrati urmatoarea proportie: cantitatea de cartofi trebuie sa fie de doua ori mai mare decat cea de morcovi si ceapa, care sunt egale.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de broccoli cu porumb

Salata de broccoli cu porumb
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.