Feniculul se spala si curata, de data asta puteti folosi chiar si partile mai tari, foaia externa care de obicei e mai lemnoasa.
Il taiati in bucati mici (in 4-6 si apoi fiecare bucata in felii pe latime) .
Aruncati bucatile de fenicul in oala minune, apoi varsati laptele care insa nu trebuie sa acopere feniculul, ci sa fie pina la jumatatea acestuia si un praf de sare. Daca totusi ati pus mai mult lapte cind vor fi gata lasati sa mai fiarba fara capac (dupa ce ati racit si deschis oala) pina cind laptele evapora. (vezi poza)
Fierbeti cca 5 minute de cind a inceput sa fluiere oala.
Cind e gata adaugati un praf de nucsoara macinata, amestecati si serviti
Nota 1: cine vrea poate sa fiarba feniculul si doar taiat in 6-8 parti.
Nota 2: daca laptele folosit de voi este degresat, adaugati un virf de lingurita de unt
Este o garnitura minunata, dar si un fel de mincare vegetarian.
Vazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti