Conopida Pane de Post

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 Kg conopida (o conopida potrivita)
  • 2 cani faina (eu am folosit o cana de 300ml)
  • apa minerala, se pune in asa fel in cat aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel de clatite
  • sare si vegeta dupa gust
  • apa pentru fiert conopida (se pune in functie de vasul folosit)
  • 300 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

Conopida se spala si se curata, dupa care se rupe buchetele potrivite si se pune la fiert. Tot acum se pune putina sare si putina vegeta.

Intr-un vas se pune faina, sarea si vegeta. Sarea si vegeta se pun dupa gust.

Peste se acestea se adauga treptat apa minerala, copozitia obtinuta se amesteca bine cu telul.

Aluatul trebuie sa devina mai gros ca si aluatul de clatite. Cand este gata se pune la frigider pentru aproximativ 30 minute.

Dupa ce conopida a fiert, se pune intr-o sita dupa care se pune pe un prosop uscat. Se ia cate un buchetel de conopida, se trece prin aluat, dupa care se pune in uleiul incins. Se prajeste pe ambele parti fara a introduce furculita in ea. Cand devine aurie se scoate intr-un vas tapetat cu servetele.
Se serveste calda ca si garnitura. Eu am servit-o langa peste (a fost dezlegare la peste;)) cu mujdei.

Pofta buna!!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.