Conopida Pane de Post

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 Kg conopida (o conopida potrivita)
  • 2 cani faina (eu am folosit o cana de 300ml)
  • apa minerala, se pune in asa fel in cat aluatul trebuie sa fie putin mai gros decat cel de clatite
  • sare si vegeta dupa gust
  • apa pentru fiert conopida (se pune in functie de vasul folosit)
  • 300 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

Conopida se spala si se curata, dupa care se rupe buchetele potrivite si se pune la fiert. Tot acum se pune putina sare si putina vegeta.

Intr-un vas se pune faina, sarea si vegeta. Sarea si vegeta se pun dupa gust.

Peste se acestea se adauga treptat apa minerala, copozitia obtinuta se amesteca bine cu telul.

Aluatul trebuie sa devina mai gros ca si aluatul de clatite. Cand este gata se pune la frigider pentru aproximativ 30 minute.

Dupa ce conopida a fiert, se pune intr-o sita dupa care se pune pe un prosop uscat. Se ia cate un buchetel de conopida, se trece prin aluat, dupa care se pune in uleiul incins. Se prajeste pe ambele parti fara a introduce furculita in ea. Cand devine aurie se scoate intr-un vas tapetat cu servetele.
Se serveste calda ca si garnitura. Eu am servit-o langa peste (a fost dezlegare la peste;)) cu mujdei.

Pofta buna!!!!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...