Ciuperci Marinate si Salata de Orez Brun cu Sos

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt ciuperci marinate:
  • 1 kg ciuperci intregi
  • 1/4 ceasca ulei de masline
  • zeama de la 2 lamai
  • 2 catei de usturoi pisat
  • piper boabe
  • sare
  • Pt salata de orez:
  • 4 cesti orez brun (pus la inmuiat timp de 48 ore)
  • 2 castraveti
  • 2 ardei capia
  • 2 rosii
  • 4 fire de telina
  • patrunjel
  • busuioc
  • Pt sos:
  • 1 avocado
  • o rosie
  • un ardei iute
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Pt. ciupercile marinate: se amesteca intr-un bol uleiul, zeama de lamaie, usturoiul, piperul si sarea. Se adauga ciupercile si se lasa la temperatura camerei cateva ore, amestecand din cand in cand. Se dau apoi la frigider.

Pt. salata de orez se taie fin toate ingredientele si se pun intr-un bol.

Apoi se adauga sosul care se pregateste astfel:Se pune in blender si se face o pasta dintr-un avocado, o rosie, un ardei iute, patrunjel tocat si sare.


Se serveste salata stropita cu sos alaturi de ciupercile marinate.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...