Cicoare in Stil Mediteraneean

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 1/2 de salata/cicoare (scarola)
  • 1 mina de masline fara simbure
  • 3-4 rosii uscate si conservate in ulei
  • 1 lingura de ulei din cel in care au stat rosiile
  • sare
  • 1 catel intreg si strivit de usturoi
  • citeva capere conservate in sare (spalate si tinute in apa citeva minute sa se desareze)

Mod de preparare

Rupeti frunzele cicoarei si le spalati bine, apoi asa ude fara sa le uscati le puneti in tigaia cu ulei si usturoiul, adaugati sarea si puneti capacul. Lasati la foc mic pina cind incepe sa se inmoaie, mai amestecati din cind in coind, apa de pe frunze si cea care o sa iasa din frunze este suficienta daca focul il pastrati mic, daca flacara e mare atunci risca sa se arda si deci mai adaugati putina apa cu o lingura.

Cind frunzele s-au inabusit, dar nu trebuie sa fie fierte, ci asa usor crocante in partile mai groase, adaugati rosiile uscate taiata in bucati, caperele si maslinele fara simburi. Lasati in continuare sa se inabuse, daca are prea multa zeama / lichid atunci continuati procesul termic fara capac, descoperit si amestecaind ca sa se evapore pe cit posibil lichidul din tigaie.

Aruncati catelul de usturoi si serviti.

Am pus cicoarea inabusita in farfurie si deasupra pestele.
Eu am pus citiva pesti (macrou) dintr-o conserva in sos natural de la care am aruncat zeama si am curata pestii de sira spinarii, dar se poate servi si simpla ca un fel de mincare vegetarian (merge foarte bine cu cartof alaturi) sau cu alt fel de peste (fiert la aburi, copt la cuptor doar cu un pic de ulei etc) sau ca si garnitura la carne.

Scarola arata ca o salata, dar este un soi de cicoare, frunzele ei au gust ca de salata usor amarui, nu e amara ca cicoarea ci mai delicata, frunzele ei rezista la fiert motiv pentru care se foloseste la umpluturi de pizza, dar si in supa de exemplu cu fasole boabe, naut sau in faimoasa supa pentru ocazii importante "minestra maritata".

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Desertul asta a iesit pentru ca nu-mi place sa risipesc aiurea ingredientele si cum am facut un tort-cadou pentru o buna...

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti