Cartofi-evantai cu cascaval

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi frumosi (rotunjori si maricei)
  • 75 g unt
  • sare
  • piper
  • 100 g cascaval
  • verdeata (marar, cimbrisor sau altele, dupa gust)

Mod de preparare

Da drumul la cuptor.

Curata cartofii, spala-i si apoi usuca-i cu ajutorul unui prosop.

Cresteaza-i pe lungime, taind feliute subtiri, dar fara a face taietura pana la capat. Cartofii raman intregi.

Ungi bine un vas cu unt. Desfaci usor fiecare cartof sub forma de evantai si-l asezi in vas. Condimentezi cu sare si piper, presari verdeata tocata si pui unt deasupra.

Coci in cuptorul fierbinte cam 35 minute, la foc mediu, pana se inmoaie cartofii. Presari cascavalul ras si mai dai la cuptor inca 15 minute.


Se serveste fierbinte.

* Peste cartofi se poate pune un amestec din diferite tipuri de cascaval sau branzeturi.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.