Da drumul la cuptor.
Curata cartofii, spala-i si apoi usuca-i cu ajutorul unui prosop.
Cresteaza-i pe lungime, taind feliute subtiri, dar fara a face taietura pana la capat. Cartofii raman intregi.
Ungi bine un vas cu unt. Desfaci usor fiecare cartof sub forma de evantai si-l asezi in vas. Condimentezi cu sare si piper, presari verdeata tocata si pui unt deasupra.
Coci in cuptorul fierbinte cam 35 minute, la foc mediu, pana se inmoaie cartofii. Presari cascavalul ras si mai dai la cuptor inca 15 minute.
Se serveste fierbinte.
* Peste cartofi se poate pune un amestec din diferite tipuri de cascaval sau branzeturi.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj