Cartofi Hasselback (la microunde sau la cuptor obisnuit)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cartofi taiati in 2 pe lung si apoi crestati la cite 2-3 mm distanta o crestatura de alta fara insa sa ajungem cu cutitul pina jos
  • brinza rasa
  • pesmet

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja , daca sunt mari se taie in jumatate pe lung, dc sunt medii doar se aseaza intre 2 bete/ baghete chinezesti sau chiar cozi de linguri de lemn si se taie transversal fara sa ii crestezi pina jos ( asta e scopul lemnelor din parti sa nu scapi cutitul pra adinc).

Taieturile se fac la 2-4 mm una de alta .. si cartofii se aseaza in tava ( dc se executa in cuotor obisnuit ) sau in vasul sopecial ( dc se fac la microunde).. se ung cu unt topit sau cu unt clarificat ( ghee) .

Se coc in cuptor cca 45 min sau 1 ora ( sau cit e nevoie in functie de cantitatea de cartofi ) si la fiecare 10-15 min se ung cu ulei..daca se coc la microunde pt 8 cartofi medii sunt necasare 10 minute ..... cind sunt coapte in interior (faceti proba cu scobitoarea ) se pune peste ei pesmetul si brinza rasa ( sau cascaval) si se coc la gril 10-15 min ( in cazul grilului de la microunde numai 5 minute ) .... sau pina cind au facut crusta ...

Se servesc cafel de mincare vegetarian , aperitiv cald sau ca si garnitura

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu sparanghel si ciuperci

Pizza cu sparanghel si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj