Cartofi Hasselback (la microunde sau la cuptor obisnuit)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cartofi taiati in 2 pe lung si apoi crestati la cite 2-3 mm distanta o crestatura de alta fara insa sa ajungem cu cutitul pina jos
  • brinza rasa
  • pesmet

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja , daca sunt mari se taie in jumatate pe lung, dc sunt medii doar se aseaza intre 2 bete/ baghete chinezesti sau chiar cozi de linguri de lemn si se taie transversal fara sa ii crestezi pina jos ( asta e scopul lemnelor din parti sa nu scapi cutitul pra adinc).

Taieturile se fac la 2-4 mm una de alta .. si cartofii se aseaza in tava ( dc se executa in cuotor obisnuit ) sau in vasul sopecial ( dc se fac la microunde).. se ung cu unt topit sau cu unt clarificat ( ghee) .

Se coc in cuptor cca 45 min sau 1 ora ( sau cit e nevoie in functie de cantitatea de cartofi ) si la fiecare 10-15 min se ung cu ulei..daca se coc la microunde pt 8 cartofi medii sunt necasare 10 minute ..... cind sunt coapte in interior (faceti proba cu scobitoarea ) se pune peste ei pesmetul si brinza rasa ( sau cascaval) si se coc la gril 10-15 min ( in cazul grilului de la microunde numai 5 minute ) .... sau pina cind au facut crusta ...

Se servesc cafel de mincare vegetarian , aperitiv cald sau ca si garnitura

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.