Cartofi Gratinati 3

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -600 g cartofi medii
  • -200 g cascaval ras
  • -250 ml lapte
  • -200 ml smantana
  • -1 lingura unt
  • -2 linguri gris
  • -1 lingura ulei de masline
  • -2 crengute de cimbru
  • -usturoi tocat marunt
  • dupa gust
  • optional
  • -sare
  • -piper
  • -unt
  • taiat cubulete

Mod de preparare

Curatati cartofii de coaja si feliati-i rondele subtiri folosind o razatoare pentru a avea grosime egala.

Asezati-i usor suprapusi, intr-un vas termorezistent uns cu unt, ca tiglele de la casa.
Separat, topiti 1 lingura de unt in uleiul incins intr-o craticioara si prajiti putin grisul pana incepe sa-si schimbe culoarea.

Stingeti cu lapte si adaugati smantana. Fierbeti in continuare 2-3 min, amestecand continuu, avand grija sa nu se ingroase prea tare.

La final, adaugati 150 g cascaval ras, omogenizati si retrageti imediat vasul de pe foc.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Inglobati usturoiul, optional.

Turnati peste cartofii din tava, raspandind sosul peste acestia, cu ajutorul unei linguri.
Presarati uniform cu restul de cascaval ras, cu frunzulite de busuioc si puneti din loc in loc, bucatele de unt.

Dati la cuptorul incins pentru circa 30 min, la foc moderat sau pana ce cartofii sunt facuti si formeaza deasupra o crusta crocanta, aurie.

Serviti calzi, langa carne, cu o salata de sezon.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu rosii uscate si busuioc la cuptor

Chiftele cu rosii uscate si busuioc la cuptor
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj