Curatati cartofii de coaja si feliati-i rondele subtiri folosind o razatoare pentru a avea grosime egala.
Asezati-i usor suprapusi, intr-un vas termorezistent uns cu unt, ca tiglele de la casa.
Separat, topiti 1 lingura de unt in uleiul incins intr-o craticioara si prajiti putin grisul pana incepe sa-si schimbe culoarea.
Stingeti cu lapte si adaugati smantana. Fierbeti in continuare 2-3 min, amestecand continuu, avand grija sa nu se ingroase prea tare.
La final, adaugati 150 g cascaval ras, omogenizati si retrageti imediat vasul de pe foc.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Inglobati usturoiul, optional.
Turnati peste cartofii din tava, raspandind sosul peste acestia, cu ajutorul unei linguri.
Presarati uniform cu restul de cascaval ras, cu frunzulite de busuioc si puneti din loc in loc, bucatele de unt.
Dati la cuptorul incins pentru circa 30 min, la foc moderat sau pana ce cartofii sunt facuti si formeaza deasupra o crusta crocanta, aurie.
Serviti calzi, langa carne, cu o salata de sezon.
Desi suntem in perioada postului Pastelui,unii dintre noi printre care ma numar si eu,nu reusim neaparat sa respectam acest...
Cotlet de porc cu fenicul si orez ThaiSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri