Cartofi Gratinati 1

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4- 6 cartofi mari
  • - 2 linguri ulei sau untura
  • - 2 linguri faina
  • - 2 linguri pesmet
  • - 1 cana lapte
  • - 1 ou
  • - 3- 6 linguri smantana
  • - 50- 100 g cascaval ras
  • - unt pentru uns vasul yena
  • - sare
  • - piper
  • - nucsoara pudra, optional

Mod de preparare

Puneti la fiert cartofii in coaja, in apa sarata. Scurgeti, lasati la racit, curatati de coaja si feliati rondele. Dizolvati faina in 2 linguri de lapte rece si caliti-o putin in uleiul incins.

Stingeti cu laptele ramas si fierbeti la foc mic 15 min, amestecand continuu, cu o spatula de lemn. Lasati la racit si inglobati apoi galbenusul, cartofii feliati si condimentati cu sare, piper si nucsoara dupa gust.

Tapetati cu pesmet un vas termorezistent uns cu unt, turnati amestecul cu cartofi, apoi repartizati deasupra, uniform, smantana si cascavalul ras. Dati la cuptor, la foc potrivit, 30 min, sa se gratineze.

Portionati si serviti cat este cald.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...