Cu o zi inaintepregatim fazanul: il curatam bine bine, il spalam, il stergem cu un prosop curat si il punem la fezandat. Intai il ungem cu ulei de masline si il condimentam (si in interior si la exterior) cu sare, piper, paprika, oregano, rozmarin peste care turnam un pahar mare de vin rosu. Dam la frigider si lasam peste noapte.
A doua zi intoarcem fazanul pe toate partile si-l mai condimentam daca este cazul. Incingem cuptorul. Intr-o tava punem fazanul si vinul in care a stat, la care adaugam cateva cubulete de unt (eu am pus unt cu patrunjel de la Napolact). Dam fazanul la cuptor la foc mic pentru aproximativ doua ore.
Drept garnitura am ales cartofi natur si sos ardelenesc de hrean.
Pofta buna!
Este o friptura delicioasa, mai gustoasa decat cea de pui si mai sanatoasa decat carnea de porc.
Ce poate fi mai bun decat o paine facuta in casa? Iar daca la paine mai adaugi si ceva branzica proaspata de vaci(facuta tot...
Paine- Felii cu branza si usturoiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj