Focaccia cu masline verzi, rozmarin si rosii cherry - o reteta delicioasa si simpla, perfecta pentru orice masa. Aluat pufos, arome mediteraneene si topping-uri proaspete, coapte pana la perfectiune.
Intr-un bol mare, amesteca faina cu drojdia uscata. Adauga apa calduta si incepe sa framanti aluatul pana devine omogen. Adauga sarea si 25 ml de ulei de masline si continua sa framanti pana cand aluatul este elastic si neted. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul.
Preincalzeste cuptorul la 220°C (430°F). Unge o tava mare de copt cu ulei de masline. Pune aluatul in tava si intinde-l usor cu mainile pana acopera toata suprafata tavei. Apasa cu degetele in aluat pentru a face mici adancituri la suprafata. Presara maslinele verzi si rosiile cherry taiate pe jumatate pe toata suprafata aluatului. Rupe frunzele de rozmarin si presara-le deasupra. Stropeste focaccia cu restul de ulei de masline si presara sare grunjoasa. Coace focaccia in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute sau pana cand devine aurie si crocanta la suprafata. Scoate focaccia din cuptor si las-o sa se raceasca putin inainte de a o taia si servi.
Pofta buna!
Jeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti