Zuppa inglese

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 1/2 litru lapte
  • 50 grfaina
  • 90 grzahar
  • 20 grunt
  • 3-4 linguri de cacao
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de vanilie
  • Alchermes, Rosolio, Marsala
  • In lipsa de aceste tipuri de bauturi,se poate folosi alte lichioruri
  • piscoturi(sau pandispan)

Mod de preparare

Se pun galbenusurile intr-un castron cu zaharul,se amesteca bine ,cand zaharul s-a topit ,adaugam faina,apoi laptele ,putin cate putin si vanilia. Punem compozitia intr-o cratita de teflon ,adaugam coaja de lamaie, nu rasa ,intreaga si lasam sa fiarba ,la foc potrivit catre mic, amestecand cu lingura.

Cand compozitia s-a ingrosat ,dam deoparte ,scoatem coaja de lamaie si adugam untul, apoi lasam crema sa se raceasca . Inainte sau dupa ce s-a racit ,impartim in doua crema si o parte o amestecam cu cateva lniguri de cacao.

Cand s-a racit crema, preparam zuppa inglese, in modul urmator: insiropam (eventual stropim) piscoturile (sau pandispanul) , facem un strat intr-o forma in care dorim sa-l lasam la frigider, deasupra punem un strat de crema , apoi alt strat de piscoturi + strat de crema de cacao+ piscoturi ca ultimul strat. Piscoturile nu trebuiesc insiropate prea mult. Putem sa le stropim sau sa le dam deasupra cu pensula inmuiata in lichiorul care folosim .

Cand am terminat , punem in frigider , cateva ore (minim 4-5 ore), inainte de a servi. Rasturnam forma pe o farfurie iar apoi taiem si servim daca dorim si cu frisca deasupra.

Se pot face si mono portii, in cupe mai mari (largi) , lasand ultimul strat cu crema. Daca dorim putem face doar cu un singur fel de crema.
Cu cat se tine mai mult in frigider, inainte de a fi servita , cu atat este mai bine.

Daca nu vrem sa insiropam piscoturile cu o bautura alcolica(lichior) ,le putem insiropa cu un simplu sirop de apa, zahar si cafea sau alte arome.

Daca vrem sa iasa piscoturile de culoare rosie, facem un sirop din apa si zahar in care punem cateva picaturi de colorant alimentar.

Eu am folosit o forma rotunda dar se poate prepara ca un tiramisù,cu mai multe straturi de piscoturi, alternand cremele.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.