Zahar Vanilat Facut in Casa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame zahar tos (alb sau brun, de care va place)
  • 1 pastaie de vanilie

Mod de preparare

Cu ajutorul unui cutit ascutit despicam pastaia de vanilie fara a o taia de tot. Cu varful cutitului scatem miezul miezul pastaii de vanilie. Daca zaharul este umed punem pe fundul borcanului 2-3 linguri de orez.

Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, punem miezul pastaii si amestecam incet. Apoi completam cu zahar din aproape in aproape. Dupa fiecare adaos de zahar amestecam pentru ca semintele sa se distribuie uniform. La final punem pastaia cu totul (o scufundam in zahar).

Din cand in cand mai scuturam borcanelul (cam o data pe zi sau de cate ori trecem pe langa el; daca se uita nu e grav .... pastaia isi va face treaba: lol: ). Cam in 3 saptamani este gata, numai bun de folosit la retete.

La deschiderea borcanului vom avea cel mai parfumat si mai imbietor zahar vanilat pe care l-am gustat vreodata.
Il folosim la prepararea deserturilor, la ceai ... si de ce nu si la cafea:) sau il oferim cadou unei gospodine (gen bunica).

De ce sa dam banii pe cel din comert, plin de adaosuri sintetice cand totul e atat de simplu? Va garantez ca daca il veti incerca nu veti vrea sa va mai reveniti la cel de pe raft!

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure