Zahar Decorativ Colorat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -100 g zahar pudra
  • cumparat
  • -10 g apa sau 2 lingurite cu apa
  • -colorant alimentar
  • optional si dupa dorinta

Mod de preparare

Cantariti cu mare precizie ingredientele.
Amestecati zaharul cu apa + colorantul, apoi luati cate putin din compozitia sfaramicioasa si framantati in palma pana se leaga amestecul si se compacteaza (de la caldura mainilor).

Treceti cu grija bilutele obtinute prin razatoarea cu ochiuri mari, razuind incet si apasat doar prin 2- 4 ochiuri ale acesteia si remodeland la nevoie forma de minge, Lasati „ serpisorii” sa cada direct pe o foaie de copt asezata intr-o tava si pe cat posibil fara sa se suprapuna si fara sa umblati la ei.
Lasati granulele 24 ore intr-un loc cald si uscat.

Le puteti pregati din timp deoarece ele se pot pastra dupa uscare, mai mult de 1 luna, in borcanase sau cutii de plastic prevazute cu capac etans.
* Zaharul din comert contine 3 % amidon. Acesta impiedica topirea zaharului in cuptorul incins
** Zaharul decorativ poate fi colorat, dar mare atentie- daca folositi colorant alimentar lichid, in total (la cantitatea de zahar precizata) sa aveti doar 10 g (apa + colorant lichid) .

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...