Scoatem inghetata din frigider, astfel sa se poata inmuia in timp ce preparam reteta.
Infasuram un bol budinca de 4 litri cu 3 straturi de folie de plastic.
Taiem cozonacul in felii groase de 2 cm. Aranjam feliile de cozonac intr-un singur strat in jurul bolului si le împingem in jos in cazul în care se suprapun.
Turnam o parte din vin peste cozonac si asteptam putin pana se absoarbe.
Adaugam un strat de inghetata si folosim o lingura pentru a uniformiza stratul. Presaram fisticul, ciresele si fructele glasate si apoi punem un strat de felii de Clementine pe partea de sus.
Adaugam din nou un strat de inghetata si presaram din nou fisticul, ciresele si fructele glasate si apoi punem un strat de felii de clementine.
Adaugam ultimul strat de inghetata si punem deasupra felii de cozonac pe care le stropim cu vinul santo. Acoperim vasul cu folie si il punem in congelator.
Inainte de servire, punem ciocolata la topit la bain marie. Desfacem puddingul din folie si il asezam pe un platou.
Turnam ciocolata topita peste pudding si optional ornam cu bucati de ciocolata sau coaja de clementine.
Este o reteta vegana delicioasa, foarte potrivita pentru o zi de sarbatoare. Eu am pregtit-o pentru masa de Revelion.
Va doresc Pofta Buna!
Pentru masa de Revelion am pregatit un desert delicios si foarte usor de facut dupa reteta lui Jamie Oliver: http: //www.Jamieoliver.Com/recipes/fruit-recipes/winter-pudding-bombe
,,Reteta...
Piept de purcelus cu cartofi, la cuptorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj