Un Alt Fel De Pepene

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - inghetata verde (de fistic sau mere verzi)
  • - inghetata alba (de frisca)
  • - inghetata cat mai rosie (de fructe de padure, capsuni, zmeura - important e sa fie cat mai puternic colorata)
  • - bucatele de ciocolata
  • - muuuulta rabdare

Mod de preparare

Un vas bombat se imbraca cu folie de plastic, astfel incat folia sa fie foarte bine prinsa de pereti. Scoatem inghetata de fistic din frigider si o amestecam putin cu mixerul sau robotul, pentru a deveni mai usor de modelat, dar sa nu devina chiar lichida.

Asezam cu grija inghetata pe peretii vasului, cat mai uniform, si se lasa la congelator, pana se intareste. Facem exact la fel si cu inghetata de frisca. Inghetata de fructe de padure se amesteca (dupa ce am lasat-o 1 minut la temperatura camerei pentru a se topi putin) cu bucatelele de ciocolata (samburii pepenelui), si o punem peste inghetata alba. Se lasa in continuare in congelator, iar inainte de a o servi, se intoarce "pepenele" pe un platou, si se indeparteaza folia.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...