Amestecam faina cu zaharul,cacao,praful de copt,sarea,zaharul vanilat,coaja de portocala si mixul de condimente.
Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea,il dam la foc si tinem pana cand mierea se dizolva complet.Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam margarina si zeama de portocala.
Adaugam laptele peste amestecul ingredientelor de mai sus si amestecam bine.
Ungem o forma de guguluf(se poate folosi orice forma doriti),cu diametrul de 24cm ,cu ulei si o tapetam cu faina.
Adaugam compozitia de mai sus in forma.
Preincalzim cuptorul si apoi dam la cuptor pentru circa 30-35 min.Pentru a ne asigura ca turta dulce este bine facuta facem testul scobitorii.
Scoatem turta dulce din cuptor ,o lasam sa se raceasca si apoi o scoatem din forma.
Pentru decor ......topim mai intai ciocolata alba la bain-marie cu care glazuram turta dulce si dam la frigider pentru circa 10 min. dupa care turnam glazura de ciocolata amaruie(topim ciocolata amaruie la bain-marie).
Glazurile trebuie sa fie usor caldute.
Dam la rece.
Pudram cu zahar pudra.
In urma cu 29 de ani ne-am hotarat sa zicem un mare DA.Chiar daca nu stiam ce ne asteapta am pornit impreuna pe acelasi drum...
Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viataEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj