Turta Dulce

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 1 pahar si jumatate apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 cescuta de ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un varf lingurita de scortisoara
  • 1 pahar nuci macinate
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • sare

Mod de preparare

Caramelizam 150 gr zahar intr-o craticioara, stingem cu apa, lasam sa fiarba si adaugam restul de zahar.

Dupa ce s-a topit zaharul stingi focul si lasam la racit.
Intr-un castron punem faina, dupa siropul care s-a racit, restul ingredientelor. Amestecam totul bine pana se omogenizeaza. , punem totul intr-o tava tapetata si dam la copt pt circa 20 minute.

Dupa ce am scos din cuptor le-am dat forma de inimioara si le-am pudrat.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.