Puneti smantana, mierea si vanilia intr-o cratita si aduceti la o fierbere foarte lenta apoi luati de pe foc. Intr-un bol termorezistent puneti ciocolata si turnati smantana peste. Amestecati cu o paleta pana cand ciocolata s-a topit astfel incorporand-o bine.
Adaugati untul, sucul si coaja de portocale. Amestecati bine apoi lasati sa se raceasca complet. Veti avea astfel o pasta. Daca vreti sa le dati trufele prin cacao, cocos sau fistic macinat puneti acestea in congelator cu cel putin 10 minute inainte de a forma trufele. Pregatiti o tava si asezati hartie de copt.
Luati cu o lingura sau o lingura mica pentru inghetata din pasta de ciocolata si formati trufele in forma de bile intre palme apoi dati-le prin cacao rece (traditional), manta de ciocolata (sa fie la temperatura camerei) dupa plac sau prin alte ingrediente dupa care aranjati-le pe tava.
Lasati-le din nou la rece (daca le-ati dat prin ciocolata lasati pana cand aceasta s-a intarit).
Cu o cana de ceai dimineata sau cu o cana de cafea, aceste miniprajiturele sunt cel mai bun mic dejun pentru mine. Iar faptul...
Muffins cu visineMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti