Puneti smantana, mierea si vanilia intr-o cratita si aduceti la o fierbere foarte lenta apoi luati de pe foc. Intr-un bol termorezistent puneti ciocolata si turnati smantana peste. Amestecati cu o paleta pana cand ciocolata s-a topit astfel incorporand-o bine.
Adaugati untul, sucul si coaja de portocale. Amestecati bine apoi lasati sa se raceasca complet. Veti avea astfel o pasta. Daca vreti sa le dati trufele prin cacao, cocos sau fistic macinat puneti acestea in congelator cu cel putin 10 minute inainte de a forma trufele. Pregatiti o tava si asezati hartie de copt.
Luati cu o lingura sau o lingura mica pentru inghetata din pasta de ciocolata si formati trufele in forma de bile intre palme apoi dati-le prin cacao rece (traditional), manta de ciocolata (sa fie la temperatura camerei) dupa plac sau prin alte ingrediente dupa care aranjati-le pe tava.
Lasati-le din nou la rece (daca le-ati dat prin ciocolata lasati pana cand aceasta s-a intarit).
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.