Trandafiri din foietaj cu mere

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 grame aluat foietaj;
  • 4 mere rosii;
  • 4-5 linguri dulceata;
  • 6-8 linguri zahar;
  • 1-2 linguri de condiment Placinta de mere de la Kotanyi;
  • zeama de la 1 lamaie;
  • 50-75 ml apa;

Mod de preparare

Pentru inceput, vom decongela aluatul de foietaj, cu circa 1 ora, inainte de preparare. Apoi, ne vom ocupa de mere: le spalam bine, le taiem in jumatate, le scoatem cotorul si le taiem in felii foarte subtiri.
Intr-o cratita, vom aseza feliile de mere, vom presara zaharul si vom adauga zeama de lamaie si apa cat acopera merele. Punem cratita la foc potrivit, iar cand incepe sa fiarba, oprim aragazul si dam vasul la o parte. Cu ajutorul unei spatule, scoatem feliile de mar pe un prosop de hartie, cu mare grija. Aluatul decongelat se intinde pe blatul de lucru, se taie fasii de circa 10 cm, se unge cu dulceata si se presara cu condiment "Placinta de mere" de la Kotanyi.
Pe fiecare fasie de aluat, se asaza suprapuse felii de mar si se ruleaza cu grija, cat mai strans. Fiecare trandafiras se pune intr-o tava speciala de briose si se introduce la cuptorul preincalzit, pentru circa 25-30 minute, la foc potrivit. Cand sunt gata, se scot si se pudreaza cu zahar pudra.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.