Trandafiri din foietaj cu mere

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat foietaj
  • 3 mere
  • zeama de la 1 lamaie
  • scortisoara
  • 200 ml apa
  • zahar pudra

Mod de preparare

Spalam cele 3 mere. Le taiem pe jumatate si le curatam de samburi. Taiem jumatatile in feliute subtiri. Intr-o craticioara punem sucul de lamaie si apa. Adaugam feliutele de mere si punem craticioara pe foc. Lasam feliutele inca aproximativ 3 minute dupa ce apa a dat in clocot. Feliutele trebuie sa fie putin moi, cat sa fie manevrabile. Presaram faina pe masa de lucru. Inainte sa folosim aluatul, trebuie sa il tinem la temperatura camerei. Intindem aluatul de foietaj cu un facalet. Cu un cutit, taiem fasii de 3-4 cm. Pe fiecare fasie de foietaj, asezam feliile de mere (scurse) usor suprapuse. Presaram scortisoara dupa gust. Rulam usor strans si cu grija, rezultand astfel un trandafir. Asezam fiecare trandafir intr-o tava de copt pentru briose. Preincalzim cuptorul la 180 grade C si coacem timp de 20-25 de minute. Ii servim cu zahar pudra.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.