Trandafirasi cu Nuca si Gem

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • -350 g faina
  • -250 g unt moale
  • -1 praf sare
  • -150 g iaurt
  • -2 linguri apa minerala
  • Umplutura
  • -200 g gem
  • -150 g nuca macinata
  • -1 plic zahar vanilat
  • Pentru ornat
  • -zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Pentru umplutura, omogenizati bine toate ingredientele. Daca gemul pe care il aveti este mai gros, fluidizati-l putin pe foc mic, apoi amestecati cu restul ingredientelor.

Cerneti faina intr-un bol.
Adaugati untul taiat cubulete, sare, iaurt si apa minerala. Incorporati toate ingredientele, fara sa framantati mult, doar cat sa se omogenizeze aluatul.

Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.

Intindeti coca intr-o foaie dreptunghiulara, taiati in doua pe lungime si apoi in fasii pe latime.
Acoperiti fasiile cu umplutura, rulati si puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Puteti opta si pentru varianta: umplutura intinsa peste foaia de aluat, rulata si taiata in bucatele de circa 2 cm grosime.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20- 30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si usor rumenit.

Scoateti din tava si pudrati imediat cu zahar praf vanilat.

Serviti caldute sau reci.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat

"Clatite rumenite, cu dragoste pregatite"  Un aperitiv delicios si de mare efect, cu care va puteti...

Clatite cu dovlecel, crema de branza si somon afumat
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj