Torturi de inghetata duo cu surprize dulci

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru înghețata de caise:
  • 150 de grame caise fără samburi
  • 200 ml lapte condensat îndulcit
  • 200 ml smantana pentru frișcă
  • 275 ml iaurt gras
  • Pentru înghețata de cireșe:
  • Esența de vanilie
  • 150 de grame cireșe fără samburi
  • 200 ml lapte condensat îndulcit
  • 200 ml smantana pentru frișcă
  • 275 ml iaurt gras
  • Esența de vanilie
  • Pentru surprizele dulci:
  • Rulouri de napolitana cu cremă de alune, 2 pachete
  • Biscuiți cu ciocolată, un pachet
  • Pentru topping:
  • Sos de caramel sărat

Mod de preparare

Aceste torturi de înghețată, rețetă proprie, le-am savurat în weekend-ul trecut cu familia mea și de bune ce erau... au dispărut ca prin farmec, așa că mi-am zis să împărtășesc rețeta cu voi !
Avem nevoie de o mașină de înghețată. Se poate pregăti și fără aceasta, dar se va consuma în 2, 3 ore, după ce îngheață.
Cu o zi înainte, punem în congelator recipientul in care vom prepara înghețata, conform instrucțiunilor.
A doua zi, tocam jumătate din caise, restul le pasam, la fel și ciresele.
Pentru înghețata de caise, batem smantana pentru frișcă, amestecam restul ingredientelor cu aceasta, apoi mixam compoziția rezultată în masina de înghețată cca. 30 de minute.
O așezăm în două forme de silicon potrivite, până la jumătatea acestora.
Punem peste înghețată rulouri de napolitana. Le păstrăm la congelator.
Continuăm cu a doua înghețată, după același procedeu.O asezam peste prima înghețată , iar la final o tapetam cu biscuiți cu ciocolată.
Se congeleaza totul pâna a doua zi, cand se lasă 30 de minute la temperatura camerei și se servesc cu topping de caramel sărat și muulte fruucte!

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)